Hidegrekord dőlt meg hajnalban: fagyponthoz közelített a hőmérséklet ebben a városban

Forrás: Pénzes Gyöngyvér -
Szikszó időjárás hidegrekord ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hidegrekord dőlt meg hétfőre virradóra: az előzetes adatok alapján 0,3 fokkal megdőlt a szeptember 6-ai minimumhőmérséklet rekordja - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Azt írták: érezhetően elmúlt a nyár, a hajnali hőmérsékletek "szeszélyesen", sokfelé elég hűvösen alakultak. Egyes mérőállomásokon 1 fok köré hűlt le a levegő. Miután a műszerek 2 méteres magasságban vannak elhelyezve, a felszín közelében ennél is hidegebb volt.

Hidegrekord dőlt meg hajnalban Forrás: Pénzes Gyöngyvér

Mostanáig a szeptember 6-án mért legalacsonyabb hőmérséklet 1,5 Celsius-fok volt, amelyet 1930-ban mértek Nyíregyházán. Most viszont Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Szikszón 1,2 fokot is mértek, így ez lett az új napi hidegrekord.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint ugyanakkor a héten melegszik az idő. Többfelé a leghidegebb órákban is 10 foknál melegebb lesz, míg a maximumok néhol 30 fok közelében alakulhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.