Aki nem oltatja be magát, azt kirúgják ennél a cégnél

Forrás: Shutterstock -
védőoltás oltatlanok elbocsátás koronavírus United Airlines
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A United Airlines múlt hónapban bejelentette, hogy október 25-ig mind a 67 000 munkavállalójától elvárja, hogy oltassák be magukat. Aki ellenszegül, azt kirúghatják. 

Szeptember 28-a volt a határidő a United Airlines alkalmazottai számára, hogy oltassák be magukat. Mivel a légitársaság megkövetelte a dolgozóitól, hogy október 25-ig legyenek teljesen beoltva, így szeptember 28-ig igazolniuk kellett, hogy kaptak már legalább egy védőoltást - írja a Travel Pulse.

Aki nem hajlandó beoltatni magát, az nagy eséllyel elveszíti a munkáját a United Airlines-nál. Forrás: Shutterstock

A 67 ezer munkavállaló 98,5%-át már beoltották, így már csak valamivel több, mint 500 ember maradt hátra. Aki nem akarja beoltatni magát, annak szembe kell néznie azzal, hogy kirúgják, s mivel a hatályos szabályok szerint ők sértik meg a cég biztonsági protokollját, így a segélyektől is eleshetnek. Akik vallási vagy egészségügyi okokból kifolyólag tartózkodnak az oltástól, őket egyelőre ideiglenes, fizetés nélküli szabadságra küldték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.