Esernyőre nem lesz szükség: Ilyen időre számíthatunk a hosszú hétvégén

Forrás: Shutterstock -
hosszúhétvége napsütés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hajnali ködfoltok feloszlása után sok lesz a napsütés a hosszú hétvégén. Eső Mindenszentek napján, hétfőn várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Péntek

Pénteken a párásság és a köd megszűnése után folytatódik a derült, napos, száraz idő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Győr-Szeged vonal széles sávjában időnként megélénkülhet a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken akár mínusz 5, míg a magasabban fekvő részeken akár plusz 5 fok is lehet. Délután 13 és 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombat


Szombaton a legtovább a nyugati, délnyugati megyékben maradhat meg a köd. Napközben napsütéses idő várható, csapadék nélkül. Több helyen megélénkül, néhol megerősödik a szél. Hajnalban mínusz 3 és plusz 7 fok, a délutáni órákban általában 12 és 17 fok közötti értékeket mérhetnek.

Sok lesz a napsütés a hosszú hétvégén (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Vasárnap

Vasárnap hajnalra is több helyen képződhet köd. Feloszlása után az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A légmozgás élénk, a Dunántúl északi felén helyenként erős lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 7, a maximumhőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Hétfő


November elsején, hétfőn a ködfoltok megszűnése után délig számottevő csapadék nem valószínű, a délutáni, esti óráktól viszont nyugat felől egyre több helyen eleredhet az eső. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a szél. Hajnalban mínusz 3 és plusz 9 fok között alakul a hőmérséklet. Délután 9-18 fokig melegszik fel a levegő, északkeleten lesz hidegebb - olvasható az előrejelzésben.

Németh Lajos elárulta, milyen lesz az idei tél: kemény hónapok előtt állunk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.