földönkívüliek NASA Mars UFO földönkívüli Gilbert V. Levin életjel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gilbert V. Levin, amerikai mérnök kockára tette hírnevét azzal a meggyőződésével, hogy bizonyítékot talált a Marson lévő életre. A tudós nevetség tárgyává vált sokak szemében, mégis, ezen állítása mellett haláláig kitartott.

97 éves korában az év elején halt meg Gilbert V. Levin, a NASA tudósa akinek haláláig az volt a meggyőződése, hogy bizonyítékot talált a Marson folyó életre - írja a Daily Star.

Negyvenöt évvel ezelőtt Levin egy kísérletet felügyelt a NASA Viking Mars szondáján. A Labeled Release kísérletet arra tervezték, hogy kimutassa azokat a gázokat, amelyeket a marsi talajban élő mikroorganizmusok "kilélegeztek". 1976-ban az eredmények pozitívak voltak.

Gilbert V. Levin-nek az volt a meggyőződése, hogy bizonyítékot talált a Marson folyó életre Forrás: gillevin.com

A kísérletet négyszer, négy különböző helyen végezték el. Levin szerint az eredmények hasonlóak voltak a földi talajok LR-tesztjeihez. A NASA végül úgy értékelte, hogy bármit jelzett Levin műszere, az csak hasonlított az életre. Levint azonban nem győzte meg. Élete végéig fenntartotta, hogy az LR kísérlet életet fedezett fel a Vörös bolygón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.