Molesztált egy 12 éves kislányt, de ügyvédje szerint túl erős a büntetés

Forrás: Shutterstock -
erőszak molesztálás börtön bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 20 éves férfi az utcán molesztálta a 12 éves kislányt.

A Debreceni Járásbíróság még 2021. május 13-án szexuális kényszerítés ügyében mondta bűnösnek a 20 éves R. J.-t, aki Balmazújvárosban molesztálta az arra bicikliző kislányt. A bíróság akkor nem jogerősen két év börtönre ítélte; a végrehajtást 5 évre felfüggesztette. A férfi ügyvédjével enyhítésért fellebez.

A férfi védője szerint túl szigorú a büntetés.

A 12 éves kislány még 2019-ben gyanútlanul biciklizett, amikor a férfi követni kezdte. Felszólítótta a kislányt, hogy csókolja meg, majd amikor az erre nem volt hajlandó, tovább követte, belemarkolt a fenekébe, és a mellét is megfogta. A lány rákiabált a férfira, és megpróbált elmenekülni, de az nem engedte. Ismét csókot követelt, és tovább simogatta a gyermeket, akinek végül sikerült elmenekülnie: azonban a férfi még követte egy darabig.

Az ügyészség súlyosbítást akar, míg a férfi ügyvédje elsődlegesen felmentésért, másodlagosan téves jogi minősítés és enyhítés miatt nyújtotta be a fellebezést.

Illusztráció. Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.