Netflix: Filmajánló az influenszer lány és a lúzer srác románcáról

film Netflix ajánló szerelem magazin közösségi média
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy újabb Z generációs, filterezett, bejáratott sémára épülő gimis amerikai film látott napvilágot a Netflix egyik legújabb produkciójában. Amennyiben egy újabb cukormázas tinédzser szerelemre vágysz, A srác nem jár egyedül tökéletes választás.

Rögtön a történet elején barátja megcsalja a népszerű szépség és életmód influenszert, Padget Sawyert ( Addison Rae) : egy klipforgatás után rajtakapja ugyanis az egyik táncoslánnyal. Sütidobálás, hisztiroham és takonycunami kerül élő közvetítésre, ami miatt a lány az iskolai népszerűségét és több százezer követőt is elveszít. Egy barátnőjével fogadást kötnek, a tárgya: Padget képes-e az iskola legújabb bálkirályát megalkotni a leglúzerebb srácból, Cameron Kwellerből (Tanner Buchanan).

Rögtön a történet elején barátja megcsalja a népszerű szépség és életmód influenszert, Padget Sawyert (jobb oldalon) Forrás: Netflix

A srác nem jár egyedül egy 1999-ben megjelent film remake-je, ami az aktuális verzióval párhuzamban, A csaj nem jár egyedül címre hallgat. Cserélődnek a szerepek, ugyanis az eredeti filmben a Zacket alakító Freddie Prinze Jr.-nak volt a feladata megalkotni a bálkirálynőt az antiszociális, elvont, művész beállítottságú Laneyből. Őt annak idején az a Rachael Leigh Cook alakította, aki a Netflix produkciójában Padget édesanyjaként visszatér; nővérként rengeteget dolgozik, hogy mindent megteremtsen lánya boldogsága érdekében. Padget mégis szégyelli mások előtt anyja foglalkozását és az életkörülményeiket.

Az influenszer Padgetnek nehéz dolga van a lázadó, társadalmat folyvást kritizáló és világra mindenkor haraggal tekintő Cameronnal. Kiderül, hogy eddig mindketten egy felszínes kép alapján ítélték meg egymást. Ahogy mélyebben megismerkednek, rájönnek, hogy sokkal több van a másikban, mint amit előzőleg feltételeztek. Cameron az édesanyja halála óta először érzi azt, hogy újra visszatért az életkedve, hogy nem kell elzárkóznia mindenkitől. Padget is megmutatja érző oldalát Cameronnak, ezzel felülírva a fogadás tárgyát. Kettejük kapcsolatából természetesen szerelem lesz, azonban bonyodalmak és ármánykodások bőven lesznek a film második felében is.

Padgetnek nehéz dolga van a lázadó, társadalmat folyvást kritizáló és világra mindenkor haraggal tekintő Cameronnal Forrás: Netflix/Kevin Estrada

Az eredetihez képest a Netflix filmje teljes mértékben elénk tárja a mai tinédzser társadalom kritikáját, melyben minden a közösségi média és a tökéletesség kultusza körül forog. Ahogy a film is prezentálja, az interneten közzétett tartalmak pillanatok leforgása alatt bárkinek az életét megváltoztathatják. Minden a követők számán, a lájkokon és a manipuláción alapszik. Az interneten megjelenő cukormáz leggyakrabban köszönő viszonyban sincs a valósággal.

További érdekesség, hogy a főszereplő, Addison Rae beszédében azzal zárja a bálkirálynő választást, hogy felhívja saját tökéletlenségére a figyelmet, és egyúttal keményen bírálja a közösségi média hátrányait. Mi ez, ha nem képmutatás, hiszen teljesen ellentétbe- kerül saját magával - tudjuk, hogy ő a valódi életében a világ harmadik legnépszerűbb TikTokere, akinek esze ágában sem lenne saját tökéletlenségét, gyengeségeit a követői előtt feltárni.

Nem meglepő módon a film végső üzenete mégis ez: légy önmagad! A Netflix legújabb tinidrámája végén kiderül, hogy mi lesz az antibálkirály sorsa és, hogy beteljesül-e az influenszer lány és a lúzer srác románca.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.