Profi harcművész és öt nyelven beszél – 10 érdekesség az 55 éves Vincent Casselről

Forrás: Getty Images/FilmMagic/Axelle/Bauer-Griffin -
harcművész francia Vincent Cassel magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kerek, 55. születésnapját ünnepli a francia sármőr Vincent Cassel, aki igazi művészcsaládból érkezve egy lakótelepi srác szerepével futott be, majd az európai mozi egyik állócsillaga lett. A következő 10 érdekességet pedig biztosan te sem tudtad róla!

Nem ez az igazi neve.

Vincent Crochon néven született egy igazi párizsi értelmiségi családba. A Cassel név ugyanakkor szintén a családjából jön: az édesapja is ezt használta művésznévként.

Több filmben is együtt szerepelt híres édesapjával.

Az édesapja, Jean-Pierre Cassel a francia mozi egyik közismert színésze volt, olyan klasszikusokban szerepelt, mint A három testőr, vagy A burzsoázia diszkrét bája. Amikor pedig már Vincent is elismert színésszé vált, összejött néhány közös film is a papával, többek között a Bíbor folyók, A meszticlány és a Halálos közellenség 2.

A rap a zenéje.

A kedvenc zenei műfaja a rap, és ennek is vannak családi okai: a fivére Rockin' Squat néven a híres francia rapbanda, az Assassin frontembere.

Ma 55 éves Vincent Cassel Forrás: Getty Images/FilmMagic/Axelle/Bauer-Griffin

Cirkuszi képzést is kapott.

17 évesen elvégzett egy cirkusziskolát is, mielőtt elkezdett volna komolyabban foglalkozni a színészettel, és mielőtt megkapta volna az első kisebb tévés és filmes munkáit.

Egy 28 éves tini szerepe hozta meg neki az áttörést.

A Gyűlölet című kultfilm főszerepével robbant be az élvonalba, amiben kallódó tinédzsert játszott – miközben a forgatás idején már a 28. életévét töltötte.

Profi harcművész.

Az első számú műfaja ezen a téren pedig a capoeira. Az ezzel kapcsolatos tudását emlékezetes módon csillogtatta az Ocean's Twelve – Eggyel nő a tét híres lézeres- táncolós-rablós jelenetében.

A kedvenc országa Brazília.

A capoeira szeretetét Brazíliából hozta. Öt évig élt Rio de Janeiróban, és rendelkezik brazil állampolgársággal is.

Öt nyelven beszél.

A francia anyanyelvén kívül a Brazíliában használatos portugál, az olasz, és persze az angol is folyékonyan megy neki, emellett pedig az Eastern Promises – Gyilkos ígéretek című filmben játszott szerepe kedvéért megtanult társalgási szinten oroszul is.

A különleges szépségű modelleket kedveli.

A Szerelmi fészek című film forgatásán jött össze az olasz modell-színésznő Monica Belluccival, akivel ezután 17 éven át alkották az európai mozi egyik álompárját, két közös gyermekkel. 2018 óta a francia modell Tina Kunakey a felesége, egy gyerekük született.

Ateistának vallja magát.

Noha katolikus iskolákba járt, és hivatalosan ehhez a valláshoz is tartozik, de Cassel ateistának vallja magát. Saját bevallása szerint ő az életben hisz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.