Rossz irányba haladt az autópályán, ezért megfordult és szembement a forgalommal

Forrás: Police.hu -
autópálya forgalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A borsodi rendőrök máris bevonták a vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak azzal a férfival szemben, aki miután észlelte, hogy rossz irányba halad az autópályán, megfordult és szemben a forgalommal közlekedett az encsi lehajtóig.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. november 6-án a déli órákban több lakossági bejelentés érkezett egy kistehergépjárműről, amely az M30-as autópályán a forgalommal szemben haladt.

Rossz irányba haladt az autópályán Forrás: Police.hu

A rendőrök azonnal a jelzett helyszínre mentek, azonban már nem találták meg a szabálytalan járművet. A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően sikerült azonosítani a gépjárművet, amely egy vállalkozás tulajdonában állt. A telephelyen azonban az egyenruhások senkit nem találtak. A délutáni órákban az Encsi Rendőrkapitányságon megjelent a gépjárművet vezető sofőr.

A léhi férfi a nyomozóknak elmondta, hogy mindössze három hónapja rendelkezik vezetői engedéllyel.

Miután észlelte, hogy rossz irányba megy az autópályán, úgy döntött, hogy megfordul, és ugyan a forgalommal szemben, de a lehető legrövidebb úton letér a sztrádáról.

Az eset során a csodával határos módon baleset nem történt.

Az Encsi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a sofőrrel szemben, jogosítványát bevonták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.