Súlyos a helyzet: Egekben a hazai koronavírus-fertőzöttek száma

Forrás: Shutterstock -
elhunytak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvanhárom, többségében idős, krónikus beteg meghalt, és újabb 6804 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken. Hozzátették: eddig 5 967 747 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 748 682 a második, 1 millió 315 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 892 164-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma 804 720-ra, az elhunytaké 31 184-re emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 56 260.

Kórházban 3629 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 366-an vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 25 516-an vannak, a mintavételek száma 7 531 508.

Kiemelték: a járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány november 22-28. között oltási akcióhetet indít.

A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat vagy a második, harmadik oltást felvenni kívánókat. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, az üzemorvosok rendelkezésére bocsájtják az igényelt mennyiségű oltóanyagot - tették hozzá.

Koronavírus - Elhunyt 83 beteg, 6804 új fertőzöttet találtak Magyarországon Forrás: Shutterstock

Mint írták, az oltási akcióhét során az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra.

Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltás beadása érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltást akarják felvenni.

A kormányzati portál emlékeztet arra, hogy novembertől kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, valamint az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak, a korábban beoltottakat pedig a harmadik oltás felvételére kérik. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek.

Azt javasolják, hogy aki elmúlt 18 éves, és már több mint négy hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlő, harmadik oltásra is. Ennek beadását a háziorvostól lehet kérni, emellett az interneten is lehet időpontot foglalni valamely kórházi oltópontra.

Megjegyzik: az új megbetegedéseket a delta vírusvariáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (159 725) és Pest megyében (123 967) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 18 847 fertőzöttel.

Forrás: MTI

Ez a kutatás ellentmond a korábbiaknak: a koronavírusról új információ látott napvilágot

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.