Szörnyű tragédia: 30 méter magasból zuhant a mélybe egy sílift

Forrás: Mathis Lagadec/Pixabay -
baleset Csehország sílift
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sífelvonó egyik kabinja eddig tisztázatlan okokból levált a drótkötélről és a mélybe zuhant a csehországi Jested síterepén.

A sífelvonó hibátlanul működött, amikor minden előzmény nélkül az egyik kabin levált a drótkötélről, és 30 méter magasból a mélybe zuhant. A benne utazó utaskísérő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni.

A baleset vasárnap délután a csehországi Jested síterepén történt.

A kép illusztráció Forrás: Mathis Lagadec/Pixabay

Az említett síterepen körülbelül 600 méteres magasságból közlekedik egy nagykabinos lift az 1012 méteren található csúcs alatt épült hegyállomásra. A felvonón két kabin közlekedik ellentétes irányban, a baleset idején a másik kabinban 14-en utaztak, őket a hegyimentők helyezték biztonságba.

A felvonó a cseh vasút tulajdona, és idén szeptemberben már adódtak különböző műszaki problémák, ami miatt le kellett állítani - írja a Tények.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.