Alvó exére és annak új párjára gyújtotta a házat a nő: azt állítja, szellemeket látott

Forrás: pixabay.com -
gyújtogatás bűncselekmény Tiszakécske
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jogerősen tizenegy és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a tiszakécskei nőt, aki rágyújtotta a házat egy alvó ismerősére és annak élettársára 2019-ben. A bíróság a jelenleg 44 esztendős vádlottat különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek.

A nő tíz évig élt élettársi viszonyban egy férfivel - a későbbi sértettel - a közös családi házukban. Kapcsolatuk 2013-van megszakadt; a vádlott ezt követően külföldön dolgozott prostituáltként, és időnként kábítószert is fogyasztott. 2019 júliusában végleg hazatért Magyarországra, ekkorra a férfi már egy másik nővel élt együtt. A későbbi sértettek befogadták a vádlottat, a nő mégis úgy érezte, hogy a sértettek ki akarják semmizni, a lakását el akarják venni.

Forrás: pixabay.com

A nő szeptember első felében kábító hatású anyagot fogyasztott, egyre zavartabbá vált, belső hangokat hallott, hangulatingadozásai voltak, kialvatlanságra panaszkodott. Szeptember 14-én azt hangoztatta, hogy mindenkin bosszút áll. Késő este papír zsebkendő darabokat égetett el, mert szellemek jelenlétét érezte, ezért levetette a szoba falán található tükröt is.

Éjszaka meggyújtotta a kisszobában és a nappalijában lévő függönyöket és a kanapét, majd egy korábban összepakolt bőrönddel elhagyta a házat. A Tiszakécskei Rendőrőrsre ment, ahol bejelentette, hogy rágyújtotta a házat a sértettekre.

Hajnali három körül a férfi a tűzre ébredt, felkeltette élettársát, és az utcára menekültek, de rövidesen visszatértek a házba, hogy kimentsék a vádlottat is, mivel nem tudták, hogy már korábban elhagyta az épületet.

Mindkét sértett nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedett. A tűz következtében a ház lakhatatlanná vált. A vádlott az eljárás során arra hivatkozott, hogy a történtek előtt szellemeket látott, hangokat hallott, ezért gyújtotta föl a házat. A nő megbánta tettét, és a sértettektől bocsánatot kért.

A táblabíróság döntésével súlyosbította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által a vádlottra kiszabott tízéves fegyházbüntetést. Joó Attila tanácsvezető bíró a döntés indoklásakor azt mondta, a törvényszék által kiszabott, a törvényi minimumnak megfelelő büntetés eltúlzottan enyhe volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.