látogatási tilalom koronavírus börtönök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogvatartottak és a börtöndolgozók egészségének megóvása érdekében hétfőtől, november 8-ától ideiglenesen újra szünetel a látogatófogadás a hazai büntetés-végrehajtási (bv-) intézetekben és intézményekben - tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) pénteken az MTI-t.

A járványügyi helyzet értékelése alapján, a BVOP operatív törzsének javaslatára született meg az ideiglenes intézkedés, amellyel minimalizálni akarják annak a lehetőségét, hogy járvány alakuljon ki a börtönök falain belül - közölték.

Az intézkedés célját a reintegrációs tisztek kiscsoportos foglalkozásokon ismertetik a fogvatartottakkal. A legfrissebb járványügyi tudnivalókról az ország valamennyi börtönében plakátokkal és a zárkákban nézhető zártláncú televíziókon videófilmmel tájékoztatják az érintetteket. A legutóbbi ilyen filmben Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője mondta el a legfontosabb tudnivalókat - írták.

Koronavírus - BVOP: hétfőtől nem lehet látogatókat fogadni a börtönökben (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A hozzátartozókat levélben és a BVOP honlapján, a bv.gov.hu oldalon tájékoztatják az új szabályról.
A BVOP kiemelte: a megelőző intézkedések mellett kiemelt figyelmet fordítanak az elítéltek családtagjaikkal való kapcsolattartásának folyamatos biztosítására. Ennek érdekében minden fogvatartott számára elérhetővé tették a Skype-alapú élő, online telefonálási lehetőséget, és megnövelték a hagyományos telefonbeszélgetések időtartamát is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.