A Dal 2022 - Kialakult az élő show 40-es mezőnye

Forrás: Facebook/Duna TV -
Rókusfalvy Lili A Dal 2022 Király Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új műsorvezetőkkel és rendhagyó zenei koncepcióval várja a nézőket A Dal következő évada. A dalválasztó műsorban negyven produkció versenyez Az Év Dala 2022 címért. A Duna Televízión január 29-én induló műsorban, A Dalban a magyar zenéké a főszerep. A mintegy félezer jelentkezőből ezúttal is a negyven produkcióra szűkült kínálatban kereshetik a nézők az év dalát.

Az új, immár tizenegyedik dalválasztó számos újdonsággal szolgál: a dalok minden adásban élőben hangoznak el, és az akusztikus feldolgozások mellett szimfonikus változatban lesznek hallhatók a döntőben, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül be a március 12-i fináléba, amelyben kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapó négy produkcióra lehet szavazni, a végső győztesről idén is a közönség dönt.

Forrás: Facebook/Duna TV

Az élő dalverseny új műsorvezető párossal folytatódik: A Dal 2022 házigazdája Rókusfalvy Lili és Király Viktor lesz. Rókusfalvy Lili A Dal 2020-ban már volt műsorvezető, Király Viktor pedig többször szerepelt versenyzőként a műsorban: az énekes 2012-ben testvéreivel, 2014-ben és 2018-ban szólóprodukcióval jutott a döntőig.

A Dal 2022 negyvenes mezőnye a következő: Andelic Jonathan (dalának címe: Elhiszem még); Audioshake (Influencer); BariLaci (Elsétáltál); Detti (Mihez kezdjek); Ekanem (Hideg szél); Erdős Fruzsi (Azt beszélik); Fóris Rita (Olyan szép); Greta (Igazi kincs); Gubik Petra (Ez van, ez!); Heatlie (Hideg fény); Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya); Ketch feat. Pink Edvárd (Börtön); Kies (Nem félek); Kijube (Holnap majd elhiszem); Kontraszt (Éberálom); Majoros Csenge (Földöntúli szerelem); MattSet (Most vagy soha); Medroy (Hol a helyem); Napfonat (Mint a zápor); Nova Prospect (Utolsókból elsők); Nyári Aliz (Félóra nyár); Ocho Macho (Lazulj bele); Oláh Ibolya (Nem adom el); Pádár Szilvia (Kismadár); Palágyi Ildikó (Pillangó); Pankastic! (Hosszú volt a nyár); Phoenix RT (Levegőt!); Pink & The Panthers (Fényes galaxisok); Prove (Karambol); Ruby Harlem & Roy (Még ma este); Sándor Szofi (21 gramm), Solére (Másért); Stage Dives (Bipoláris egyensúly); Subtones (Nem segít más); Swing á la Django feat. Koszika (Utazás); SwingGirls feat. Niko (Nagy a szívem); Easy Babies (Szerelem); The Sharonz (Szép más világ); Third Planet (Táncol a világ); Ya Ou (Zsákutca).

A győztes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutó nyolc dal minden előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.