Időjárás: Most kiderül, hogy havas lesz-e az idei karácsony

Forrás: Diorgenes Pandini/dpa/Diorgenes Pandini -
karácsony csapadék időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az előrejelzések alapján úgy tűnik, hogy a havazás elmarad karácsonykor, megkezdődik az enyhülés, elszórtan számíthatunk majd kisebb esőre, záporra.

Csütörtök


Délnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék inkább csak késő estétől északon fordulhat elő. Reggel -13 és -3, délután -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet. A déli szél megélénkül.

Szenteste napja


Reggelig borult lesz az ég, és az ország északkeleti felén többfelé lehet csapadék: egészen északkeleten havazás, máshol ónos eső, eső, havas eső. A nap hátralévő részében erősen felhős időre számíthatunk, és elszórtan fordul elő kisebb eső, zápor. 5 és 12 fok közé melegszik a levegő. A délnyugati szél sokfelé lesz erős. Melegfronti hatás érvényesül.

Karácsony első napja

Reggelre sokfelé képződik köd, mely néhol tartósan megmarad. Egyébként napközben beborul az ég, és délen többfelé valószínű eső, míg az Északi-középhegység térségében hószállingózás is lehet. 6 és 13 fok között változik a hőmérséklet.

Karácsony második napja

Erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás. Délen és keleten többfelé, máshol csak elszórtan lesz eső, záporeső. Marad a +10°C körüli enyheség.

Hétfő

Folytatódik a enyhe, csapadékos, borongós idő. Szórványosan valószínű tovább eső, szitálás, ködszitálás. 5-11 fok közötti értékeket mérhetünk - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.