Rusvai Miklós szerint nem az omikron lesz a koronavírus végső változata

fotó: Talán Csaba -
omikron variáns omikron Rusvai Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rusvai Miklós virológus azt mondja, az omikron variáns a régen vágyott nyájimmunitáshoz vezethet el bennünket.

Rusvai Miklós virológus azt mondja, az omikron variáns a régen vágyott nyájimmunitáshoz vezethet el bennünket.

Egyre több omikron variánssal fertőzött beteg van Európában, és egyes kutatók szerint ez a mutáció hozhatja el a világjárvány végét.

Rusvai Miklós szerint az omikron nem a vírus végső változata fotó: Talán Csaba

"A virológusok tavaly év eleje óta abban reménykednek, hogy a koronavírus olyan irányba is elkezd mutálódni, amivel fokozódik a fertőzőképessége, de a megbetegítő képessége csökken. Ebben az esetben az emberek átfertőződnek, olyanok is, akik például nincsenek beoltva, viszont nem kerülnek lélegeztetőgépre, az egészségügyi rendszer nem lesz leterhelve. Így tehát az immunizáltság oltás nélkül is terjed az átfertőződéssel, a nyájimmunitás végül is kialakul, a járvány megfékeződik" - mondta Rusvai a Blikknek.

Arra kérdésre, hogy szerinte ez lesz-e a vírus végső változata, határozott nemmel felelt.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.