Szita Bence nővére a gyilkosról: "Vakon rábíztam volna a testvéremet erre a nőre"

gyilkosság megdöbbentő részletek Szita Bence gyilkosai Szita Bence gyilkosság Szita Bence
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén ünnepelte volna huszadik születésnapját Szita Bence, aki még kisgyerekként lett az országot megrázó brutális gyilkosság áldozata. A szörnyűséget ráadásul nem vadidegenek, hanem saját mostohája tervelte ki.

Szita Bence nővére, Lilla a mai napig nem tudja feldolgozni a történteket. A lányt eközben a sors sem kíméli, hiszen egy évtizede még egy nagy család vette körül otthonában, ma viszont már egyedül él. Öccse után ugyanis tavaly rajongásig imádott apját is elveszítette.

Lilla a tragédia előtt egy házban élt apjával, Bencével, valamint a későbbi gyilkosság felbújtójával, Polcz Erikával és a nő fiával.

"Erika velünk teljesen máshogy viselkedett, mint ahogy azt bárki gondolná. Mindig kedveskedett Bencével, sürgött-forgott körülötte. Szerettem Erikát, mert én is egy kedves embernek ismertem meg, mint mindenki más a környezetében" – emlékezett vissza Vujity Tvrtkónak a 28 éves nő.

A gyilkosság napján Erika ment ki Bencéért a buszmegállóba, hogy hazakísérje a fiút. Az akkor 11 éves gyermeket sosem látták többé élve.

Szita Bence nővére mai napig küzd az érzelmeivel Fotó: Tuba Zoltán [origo]

"Amikor este 8-kor még mindig nem értek haza, nagyon ideges lettem. A testvérem telefonját felvette, de a háttérben egy férfi azt mondta, »gyere már, gyere már«, majd rám csapták. Tudtam, hogy bajban vannak, ekkor még Erikáért is aggódtam."

– idézi Lillát a Blikk, aki a történtek idején csak 19 éves volt. Erika végül hajnali egykor ért haza és azt mondta, hogy Bence eltűnt, elfutott mellőle az üzlet parkolójából.

"A cuccaimért mentem a házba apával, de Erika lehúzta a redőnyöket, hiába kopogtunk és nyomtuk a csengőt, nem engedett be. Csak akkor, amikor rákiabáltam, hogy hívom a rendőröket. Kérdeztem, hol van az öcsém, erre ő csak azt felelte: »nem vagyok gyilkos«. Ekkor már tudtam, hogy valami borzasztóan rossz dolog történt"

– mesélte Lilla. Bence holttestét napokkal később találták meg. A gyilkosai először egy ásóval megkínozták a fiút, majd élve eltemették a gyermeket. Mindhárom elkövető életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, ám a halál megszabadította őket a hosszantartó fogságtól. Erika 2017-ben, bűntársai 2019-ben haltak meg daganatos megbetegedésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.