A forgalommal szemben vezetett egy 76 éves, ittas férfi Borsodban

dreamstime -
szabálysértés ittas vezetés idős férfi rendőrség Borsod Miskolc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idős férfit állítottak elő a rendőrök, miután elkapták ittas vezetésért. A 76 éves részeg férfi az M30-as autópályán a forgalommal szemben vezetett. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei 2022. január 15-én 23 óra 30 perckor állították meg az M30-as számú autópályán a forgalommal szemben közlekedő sofőrt, aki ellen azonnal intézkedtek. Az idős férfi egy miskolci bevásárlóközpontból akart hazajutni, de eltévedt, ezért indult el a forgalommal szemben, visszafelé.

dreamstime

A rendőrök megszondáztatták a sofőrt, akiről kiderült, hogy ittas, ezért a helyszínen elvették a jogosítványát, majd előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a férfival szemben az ittas járművezetés miatt közigazgatási eljárást is kezdeményeztek.

A rendőrség hivatalos honlapján, a Police.hu-n hívja fel a figyelmet arra, hogy „aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti."

A járművezetőket arra kérik, hogy „figyelmesen vezessenek, utazásuk megkezdése előtt alaposan tervezzék meg útirányukat, különösen akkor, ha az adott úton még nem közlekedtek!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.