Rejtélyes ragadozó gyilkolt több tanyán is Bugac közelében - Nem zárható ki, hogy a fekete párduc garázdálkodott

Bugac birka támadás tanya ragadozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szenteste több birkát is megölt egy rejtélyes ragadozó Bugac mellett. A tanyavilág gazdái tanácstalanok a támadásokat illetően. Van, aki azt gondolja, hogy egy kutya garázdálkodott, egyesek szerint azonban a fekete párduc vadászik.

Zana Viktor összesen hét jószágát vesztette el a támadás során, két birkája még lábadozik. A gazda arra gyanakszik, hogy a fekete párduc ritkította meg az állományát. A támadás helyszíne ugyanis 40-50 kilométerre van onnan, ahol a párducot először lefilmezték Kiskunhalasnál.

Bodor István tanyáján kilencből egy veszett oda. A férfi évtizedek óta vadászik, sokféle vaddal találkozik, de ilyent még nem látott. A Blikknek azt nyilatkozta, nem merné egyértelműen kijelenteni, hogy a párduc volt a támadó, de kizárni sem lehet.

A gazdák szerint nem zárható ki, hogy a fekete párduc garázdálkodott (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

"Egy közönséges kutyának kisebb a lábnyoma, látszik, hogy ezek egy nagyobb súlyú állatéhoz tartoznak. Várjuk a fejleményeket, de egy biztos: addig nem alszom nyugodtan, míg ki nem derül, milyen állat bántotta a jószágaimat" - mondta a gazda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.