Három orvos nyilvánította halottnak, a boncasztalon tért magához

Forrás: Shutterstock -
bizarr Spanyoloroszág boncolás börtön halottnak nyilvánítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bizarr eset egy 29 éves férfival, Gonzalo Montoya Jiménezzel esett meg, aki egy spanyolországi börtönben töltötte büntetését.

A férfi egyik nap nem reagált a névsorolvasásra, ezért az őrök benyitottak a cellájába, ahol eszméletlen állapotban találtak rá - írta a Science Alert nyomán a Bors. A férfi semmilyen életjelet nem mutatott, így az intézmény két orvosa is megvizsgálta, mielőtt halottnak nyilvánították. Egy órával később az igazságügyi orvosszakértő is megvizsgálta, és ő is úgy ítélte, hogy a férfi elhunyt. A férfit ezután hullazsákba tették, és átszállították a patológiára, egy hűtőkamrába.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Később, amikor a patológus felnyitotta a hullazsákot, valószínűleg sokkot kapott, hiszen a korábban halottnak hitt férfi mozgott.

Bár az eset három évvel ezelőtt történt, most kiderült, mi állhatott a kiborító esett mögött. A férfi valószínűleg katalepsziás volt, ami eszméletvesztéssel és az izmok mozdulatlanságával jár, és ezért nem mutatott életjelet. Családja szerint a férfi epilepsziás volt, és állapotát a gyógyszerei elhagyása vagy túladagolása okozhatta.

Nem ez volt az első eset, amikor valakinek a halálát tévesen állapították meg. Romániában, az egyik kórházban egy beteg családja már elkezdte szervezni hozzátartozójuk temetését, amikor a boncolás előtt kiderült, hogy az illető nem halt meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.