"Kemény nap volt" - ezt mondta kizárása után a majdnem olimpiai aranyérmes Liu Shaolin Sándor

téli olimpia Liu Shaolin Sándor olimpia kizárás aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Liu Shaolin Sándor végtelenül csalódott, miután a minap megnyerte futamát, majd a verseny után nem sokkal megóvták a végeredményt, és kizárták a versenyből.

Egy emberként drukkoltak tegnap a magyarok Liu Shaolin Sándornak, aki elképesztő menet után olimpiai aranyérmet nyert. A rövid pályás gyorskorcsolya férfi 1000 m döntője aztán váratlan fordulatot vett, ugyanis a futam után a magyar versenyzőt kizárták. Mivel sárga lapos büntetést kapott, a teljes mezőny végére sorolták, miközben a felvételeken jól lehet látni azt is, ahogy egyik kínai vetélytársa a célegyenesben két kézzel húzza vissza.

A magyar küldöttség úgy döntött, megóvja a versenyt, ám Bánhidi Ákos szövetségi kapitány szerint nincs sok esély arra, hogy nyernek a fellebbezés során. A majdnem aranyérmes olimpikon a döntő után nem kommentálta az eseményeket, később azonban közösségi oldalán kommentálta a történteket.

A nap, amikor majdnem olimpiai bajnok lettem. Edzettem, mentálisan és fizikailag is szenvedtem az utóbbi négy évben, sőt, azóta, hogy 2005-ben elkezdtem korcsolyázni. Sajnálom, hogy nem tudtam elérni azt az eredményt, amire mindannyian vágytatok. Kemény nap volt, mindent beleadtam, semmit sem csinálnék másképp (...)

A short track egy gyönyörű sport, amit imádok. Gratulálok, Zsen Ce-vej barátomnak. És ezután is keményebben és okosabban fogok edzeni. Szeretlek titeket, akkor is ha olimpiai bajnok vagyok, és akkor is, ha nem. Folytatni fogom a harcot, csak szurkolnotok kell értem. Szeretlek titeket"

- áll az angolul írt posztban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.