Nem csak a képernyőn hódította meg Havas Jont – 10 érdekesség a 35 éves Rose Leslie-ről

Forrás: Getty Images/FilmMagic/2015 Fred Duval/Fred Duval -
Game of Thrones Kit Harington Rose Leslie magazin jon snow Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előkelő, ősi családból származik, a férje nem csak a házasságuk révén rokona, a valóságban is jól bánik az íjjal, és ebben a hónapban a hazai mozikban is láthatod. 35. születésnapját ünnepli a skót filmcsillag Rose Leslie, és az alábbi érdekességeket biztosan te sem tudtad róla!

Ősi skót családból származik.

Rose Eleanor Arbuthnot-Leslie néven született a skóciai Aberdeen városában, az ősi Leslie klán lányaként. A családja több mint 500 éve az itteni Lickleyhead kastély tulajdonosa.

Mexikói vér is csörgedezik az ereiben.

Ősi skót családja mellett persze azért az évszázadok során más nemzetekből is akadtak felmenői. Egy kis angol, walesi, ír, francia vér is folyik az ereiben, az egyik dédnagymamája pedig mexikói volt.

35. születésnapját ünnepli a skót filmcsillag, Rose Leslie Forrás: Getty Images/FilmMagic/2015 Fred Duval/Fred Duval

Nem csak a házasság révén rokona a férjének.

A sok generációra visszavezethető családfa és az előkelő ősök révén rengeteg híres történelmi alakkal kimutatható a rokonsága, például új-zélandi miniszterelnökkel, mexikói kormányzóval, vagy épp II. Károly angol királlyal. Utóbbinak szintén leszármazottja Kit Harington, aki Rose Leslie-nek így nemcsak a férje, de nagyon sokadik fokú unokatestvére is.

Évekig élt Franciaországban.

Tízéves korában a szülei vele és a négy testvérével Franciaországba költöztek, ahol három éven át éltek. Leslie ezalatt folyékonyan megtanult franciául, aminek máig sok hasznát veszi a nemzetközi produkciókban.

Kit Harington nemcsak a férje, de nagyon sokadik fokú unokatestvére is Forrás: Getty Images/Jeff Spicer

Papírja van arról, hogy jól harcol.

A lehető leghagyományosabb úton lett színész: a középiskolában elkezdett színjátszókörbe járni, majd elvégezte a londoni Színművészeti Akadémiát. Emellett elvégzett egy speciális, színészi harcművészetet oktató képzést is, amiből dicsérettel diplomázott.

Mielőtt híres lett volna, cselédkedett.

Mielőtt híres színésszé vált volna, és mielőtt a Downton Abbey híres és felkapott sorozattá vált volna, szerepelt a kosztümös angol széria hét epizódjában is, egy cselédlányt játszva.

Nem csak a képernyőn hódította meg Havas Jont.

A Trónok harca egyik legemlékezetesebb tragikus sorsú szerelmespárját alkotta az előkelő származású Havas Jon és a vörös hajú vad lány Ygritte. A két színész pedig nem csak a kamerák előtt jött össze: Kit Harington és Rose Leslie azóta is egy párt alkot, 2018 óta házasok, tavaly februárban pedig megszületett a kisfiuk.

Az utóbbi években főként jogi ügyekkel foglalkozott.

A Trónok harca óta a legjelentősebb szerepét A férjem védelmében című sikersorozat utódjában, a Diane védelmében című szériában kapta, három évadon át alakítva egy újonc ügyvédnőt.

Az íjjal a valóságban is jól bánik.

A Trónok harcában a karaktere, Ygritte fő fegyvere az íjazás volt, és ez a sport a valóságban is Leslie egyik hobbija. Emellett szeret hegyet mászni, síelni, teniszezni, főzni, és rendszeresen fut.

Ebben a hónapban a hazai mozikban is láthatod.

Február 17-én kerül a hazai mozikba a Halál a Níluson, ami Agatha Christie klasszikus Poirot-regényét sztárokkal teli szereposztásban viszi újra filmvászonra, köztük Rose Leslie-vel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.