103 éves lenne Bessenyei Ferenc - Özvegyének fájdalma nem enyhül

Forrás: Bóta Gábor-Földes Anna-Gervai András-Szigethy Gábor: Bessenyei -
halál özvegy színész Bessenyei Ferenc fájdalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február 10-én lett volna 103 éves a kétszeres Kossuth-díjas magyar színművész, Bessenyei Ferenc. A színművész tizenhét esztendeje hunyt el, de özvegye, B. Élthes Eszter fájdalma nem enyhül.

Február 10-én született a Nemzet Színésze, Bessenyei Ferenc. Élete utolsó évtizedeiben talált rá szerelem. Felesége, B. Élthes Eszter számára nagyon szomorú ez a nap, ilyenkor mindig felidézi elhunyt férje utolsó napjait.

Bessenyei Ferenc Forrás: Bóta Gábor-Földes Anna-Gervai András-Szigethy Gábor: Bessenyei

"Ez a különösen nehéz időszak a halála napjával kezdődött és eltart egészen mostanáig. Minél jobban közeledünk a dátumhoz, annál megrendítőbb számomra. Otthon halt meg, december 27-én, ráadásul már néhány nappal előtte tudni lehetett, hogy elveszítjük. Így onnantól kezdve a január 12-i temetés évfordulóján át egészen a születésnapjáig nekem ezek lelkileg nehéz hetek, hónapok. Ilyenkor még erősebb a fájdalom, mint egyébként" – mondta a Blikknek az özvegy.

"Hiába telnek az évek, ez nem múlik el. A mostani időszakban az volt a különös, hogy ezek a dátumok ugyanúgy hétfőre, szerdára és csütörtökre estek, mint akkor, ez még súlyosbította számomra a helyzetet. Úgy éltem át újra minden percet, ahogy akkor történt. Néztem a naptáramat, Feri naptárát, mi volt akkorra beírva, milyen bejegyzések" – csuklott el B. Élthes Eszter hangja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.