Elképesztő az, amivel a héten szembe kell néznünk: bármi megtörténhet

Forrás: Nagy Boglárka -
tavasz időjárás előrejelzés heti időjárás időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma többnyire derült és száraz idő várható Budapesten. 

A budapesti időjárás ma többnyire derült és száraz lesz, a délnyugati szél időnként megélénkül. A legmagasabb hőmérséklet 22 fok körül alakul, de késő estére 13 fok körüli lesz a levegő.

Az ország többi területét tekintve északkeleten napos, fátyolfelhős, máshol pedig többnyire derült, száraz idő várható. A déli, délnyugati szelet napközben többfelé élénk, időnként erős lökések kísérik. A nappali hőmérséklet 19-24 fok közé várható, estére 7-14 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu.

időjárás, vihar, Újpest, eső, borult ég, Budapest Forrás: Nagy Boglárka

Kedden nyugat, északnyugat felől növekszik a felhőzet, többórás napsütés csak az ország délkeleti részén lesz. A nap második felében már előfordulhatnak záporok, de ezek főként az északi megyékben. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 fok közé tehető.

Szerdán borult égre számíthatunk, eleinte az északkeleti országrészben lehetnek záporok, de délután már délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőzésre. A déli, délnyugati szél megerősödik, sőt, az Észak-Dunántúlon viharossá is válhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16-21 fok körül alakul.

Csütörtökre beborul az ég, és országszerte számíthatunk záporokra. A déli, délkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten is északiasra fordul, erős lökésekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12-20 fok közé tehető.

A viharfelhőktől pénteken sem búcsúzhatunk, erősen felhős, borult égre számíthatunk esővel, záporokkal. Az északnyugati, nyugati szél megerősödik, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10-20 fok körül alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.