2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Öngyilkos akart lenni egy fiatal nő: az M0-s egyik hídjáról akart leugrani

híd öngyilkosság Magyar Közút Kht. M0-s híd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Közút munkatársai siettek egy nő segítségére, aki az M0-s autóút 63-as kilométerszelvényében március 25-én egy hídról leugorva akart véget vetni életének.

A Magyar Közút dunakeszi mérnökségének munkatársai hófogó hálók beszedésére indultak a múlt pénteken, amikor útközben arra lettek figyelmesek, hogy egy fiatal nő az M0-s autóút egyik hídjának szalagkorlátján kívül áll, mintha le akarna ugrani a száguldó autók közé. Hívásukra a közutas diszpécserszolgálat a helyszínen található forgalomfigyelő kamera képei alapján ezt azonnal megerősítette. Ezért a közutasok – a saját testi épségüket is kockáztatva – mindent megtettek, hogy megállítsák a felüljáró alatti keresztforgalmat, ezzel is mérsékelve a közvetlen életveszélyt.

A múlt pénteki esetet a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerái rögzítették. A téma érzékenysége miatt a videót csak 18 éven felüliek nézhetik meg.

A felvételen jól látható, hogy a mérnökségi szakemberek elszántan vágnak át a gyorsforgalmi úton, majd másznak át a szalagkorláton, hogy minél előbb megállíthassák a forgalmat, megelőzve ezzel az esetleges tragédiát. A rendőrség is percek alatt kiérkezett. A fiatal nő egyébként nem egyedül volt, a hozzátartozói mögötte álltak, és szerencsére végül sikerült rábeszélniük, hogy szálljon vissza az autóba.

Magyar Közút az eset kapcsán szeretné felhívni minden mentális és lelki nehézséggel küzdő ember és hozzátartozói figyelmét, hogy van más kiút is a nehéz helyzetekből - olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

A https://ongyilkossagmegelozes.hu/ weboldalon rengeteg hasznos információ érhető el, az oldal kezelői este 7 és reggel 7 óra között ingyenesen és anonim módon is hívhatóak a +36-80-505-390-es telefonszámon, valamint a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségéhez is bátran fordulhatnak segítségért az érintettek a 116-123-as számon, illetve a www.sos-116-123.eoldal.hu weboldalon keresztül.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.