Igazi kirándulóidő váltja az éjszakai fagyokat: ilyen idő lesz a hosszú hétvégén

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
tavasz hosszú hétvége 2022 napsütés időjárás hosszú hétvége március 15. időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg, helyenként -15 fokos éjszakai fagyok után ragyogó napsütést hoz a márciusi hosszú hétvége.

Szombaton a többórás napsütést csak kevés fátyolfelhő zavarja. A hosszú hétvége első napján csapadék nem várható, a délutáni maximumok 2-7 fok körül alakulnak.

Vasárnap az északkeleti tájakon átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de csapadék itt sem fordul elő. Máshol marad a szikrázóan napos időjárás, 5 és 10 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Március 14-én hétfőn sok napsütésre, és igazi kirándulóidőre van kilátás. Csapadék sehol nem lesz, 9-10 fok köré melegszik a levegő. A hosszú hétvége harmadik napján tehát igazi tavaszi időre lesz kilátás.

A hosszú hétvégén tavaszias idő várható. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kedden is sok napsütés várható, délután azonban már megnövekszik a felhőzet, de csapadék ebből sem alakul ki. Az élénk déli szél melegebb levegőt hoz, a maximumok 12-13 fok körül alakulnak - írja a Köpönyeg.

Nemrég összeszedtük, milyen programokat érdemes csinálni márciusban, vagy akár a hosszú hétvégén, programajánlónkat ide kattintva tudod elolvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.