Nem a méret a lényeg: ezek a színészek Hollywood legkisebb óriásai

Hollywood magazin alacsony színészek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április végén debütál a nézők előtt a Cyrano című film, amiben a klasszikus történetet új változatban láthatjuk: a főhősét ezúttal nem a nagy orr, hanem az alacsony termet teszi kívülállóvá. A történet és a főszerepet játszó Peter Dinklage kapcsán pedig utánanéztünk: kik most Hollywood legkisebb termetű sztárjai?

7. Dustin Hoffman – 167 centiméter

Egy igazi színészlegenda, akit a karrierje kezdetén nem is annyira a testmagassága, mint inkább a kisfiús külseje akadályozott a főszerepek megszerzésében, de aztán a mindennél nyilvánvalóbb tündöklő tehetsége utat tört magának. Később pedig nem a klasszikus hősszerepeket választotta, hanem inkább az intellektuális és különc figurákat. Mint például az Esőemberben, ahol egy másik alacsony színésznagyság, a nála épp három centivel magasabb Tom Cruise oldalán brillírozott.

6. Daniel Radcliffe – 165 centiméter

Harry Potter szerepében még jól jött a gyerekméret, pláne azokban az években, amikor a színészek már gyorsabban kezdtek kamaszodni a filmek között, mint a könyvbeli énjeik. Az őt híressé tevő filmszéria befejeződése óta nem véletlenül látható gyakran szakállal, és a kis varázslótanonc karakterétől nagyon eltérő szerepekben Daniel Radcliffe: bizonyítani akar, kerüli a skatulyákat és keresi a helyét.

5. Michael J. Fox – 162 centiméter

A színész, akinek a Vissza a jövőbe-filmekben simán elhittük, hogy gimnazista – persze ez nemcsak a testmagasságának, hanem a kölyökképűségének is köszönhető; de Marty McFly figurájához valahogy hozzátartozott az is, hogy fizikailag gyengébb a többieknél, és ésszel meg vagánysággal kerekedik felül. Michael J. Fox úgy tudott tinisztár lenni a nyolcvanas években, hogy már a harmincas életkorhoz közeledett: kölyökképűsége pedig még most, hatvan felett és egy súlyos betegséggel küzdve is megmaradt.

4. Joe Pesci – 160 centiméter

Joe Pesci a bizonyíték rá, hogy nem a fizikai adottságai miatt lesz valaki félelmetes, hanem a fellépése miatt. Martin Scorsese maffiafilmjeiben nincs nála rettegettebb figura, pedig beférne a többiek hónalja alá. Már amikor még állnak, és nem előtte fekszenek az életükért könyörögve.

3. Danny DeVito – 148 centiméter

Minden kollégájára több arasznyi távolságból kell felnéznie, még a színésznőkre is; közben kopasz és pocakos is – az isten is hollywoodi sztárnak teremtette, nem igaz? Danny DeVito nem foglalkozott azzal, hogy józan számítások szerint semmi esélye sem lett volna a filmiparban, és miután zseniális humorával befutott, kimondottan rá is játszott a fizikai tulajdonságaira. Például a Jóbarátok sztriptíztáncosaként.

2. Peter Dinklage – 135 centiméter

A listánkon eddig szereplő színészek csak az átlagosnál alacsonyabb termetűek, Peter Dinklage viszont már konkrétan törpenövésű, ami a test arányait is megváltoztató fejlődési rendellenesség. A törpenövésű színészek számára a filmekben korábban szinte csak egy-egy kisebb komikus, vagy groteszk epizódszerep jutott, de a Trónok harca és benne Tyrion karaktere mindent megváltoztatott. Peter Dinklage meg tudta mutatni a világnak, milyen nagyszerű színész, azóta pedig kapkodnak érte a produkciók – és még Cyrano történetét is átírják a kedvéért.

1. Tony Cox – 107 centiméter

Jelenleg Tony Cox számít a legalacsonyabb hollywoodi színésznek a maga alig több mint egy méteres testméretével. A szintén törpenövésben szenvedő Cox igazi szórakoztatóipari mindenes: nem csak filmekben és sorozatokban bukkan fel gyakran, de videoklipekben és reklámokban is sokat szerepel. A leggyakrabban roppant huncut figurák megformálását bízzák rá, és a hírek szerint ez nem is áll távol az igazi énjétől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.