Sofron István a szörnyű hokis balesetről: "Elsőként értem oda, láttam a vértócsát"

Forrás: HSCCsikszeredaOfficial/Facebook -
jégkorong vér Sofron István Salló Alpár baleset hoki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életveszélyes állapotban került kórházba Salló Alpár, az SC Csíkszereda jégkorongozója, aki az Erste Liga döntőjének első mérkőzésén, pénteken a vendég ferencvárosi Nagy Gergővel történt ütközésben sérült meg. Először Sofron István ért oda a sérülthöz: rögtön látta, hogy nagy a baj.

Az első harmad derekán Salló fejvédője az ütközés után leesett, és enélkül, tarkóval csapódott a jégbe, eszméletét vesztette. Hordágyon vitték le, majd gyorsan kórházba szállították.

Életveszélyes állapotban került kórházba Salló Alpár, az SC Csíkszereda jégkorongozója Forrás: HSCCsikszeredaOfficial/Facebook

"Az orvosok arról tájékoztatták a hozzátartozókat, hogy a játékos agya bevérzett, és ha nem sikerül elállítani a vérzést, akkor műtétre lesz szükség. Az is kérdés, hogy a játékos az operációt követően teljesen felépül-e" - nyilatkozta az eset után Hodos László, a csíkszeredai klub elnöke. Azóta már közölték, hogy a sportoló agyduzzanata jelentősen csökkent, így a közvetlen életveszély is elmúlt. Továbbra is az intenzíven kezelik, de már kommunikál.

Sofron István, Salló csapattársa ért oda először a sérülthöz, azonnal segített.

"Elsőként értem oda hozzá, láttam a vértócsát, egyből megfogtam Alpár fejét. A kesztyűmet a feje alá raktam, hogy ne a jégen legyen és azonnal jeleztem a mentőknek, hogy siessenek, mert óriási a baj" - mondta Sofron a Blikknek, aki úgy véli, hogy nem baleset okozta a sérülést, hanem szabálytalanság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.