A hőhullám miatt kimerült, dehidratált madarak esnek le az égből

Forrás: Pixabay -
madarak hőhullám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Naponta tucatjával esnek le az égből a kimerült, dehidratált madarak a nyugat-indiai Gudzsarát államban tapasztalható hőhullám miatt.

Az állam legnagyobb városa, Ahmanábád állatorvosai és állatmentői szerint a madarak azért kerülnek ilyen állapotba, mert nem jutnak ivóvízhez, ugyanis a hőség kiapasztotta a vízforrásokat.

Egy ahmanábádi állatkórház orvosai elmondták, hogy az elmúlt hetekben többezer madarat kezeltek, naponta több tucat madarat visznek be hozzájuk az állatmentők.

A helyi állatmentők szerint az idei az utóbbi idők legnehezebb évei közé tartozik, mintegy tíz százalékkal nőtt a megmentésre szoruló madarak száma.

A hőhullám miatt kimerült, dehidratált madarak esnek le az égből - A kép illusztráció Forrás: Pixabay

Az utóbbi években a nyarat megelőző forró hónapokban Dél-Ázsia nagy része kiszáradt. Narendra Modi indiai miniszterelnök a napokban a megnövekedett tűzveszélyre is figyelmeztetett.

Klímaszakértők szerint napjainkban minden hőhullám a globális felmelegedéssel hozható összefüggésbe.

"Az olyan szélsőséges forróságok, mint a Dél-Ázsiát márciusban és áprilisban sújtó hőhullám, már most is a leghalálosabb, szélsőséges éghajlati események közé tartoznak" - mondta el Friederike Otto, a londoni Imperial College Grantham Intézetének tudósa az AFP hírügynökségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.