Az anyaság titkos, eufórikus pillanatai, és a tabusított árnyoldalai - hiánypótló előadás a MáSzínházban

Forrás: MáSzínház -
anyaság tabu színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2021-ben három alkotó anya osztotta meg egymással a gyerekeik születése körüli titkos örömöket, és a gyakran elhallgatott küzdelmeket és fájdalmakat. Ezekből született meg a Ráday utcai MáSzínházban játszott Anya-e vagy? című monodráma, Huzella Júlia előadásában, amihez a nézők most hétvégén nem csak a szokványos módon kapcsolódhatnak. Június 3-án moderált beszélgetéssel készülnek, június 5-ig pedig az ő történeteiket is várják, hogy azokat is kihangosíthassák.

Június első hétvégéjén 19., illetve 20. alkalommal meséli el az éjszaka nyugalmas 85 percében, két szoptatás között a Huzella Júlia által megformált kisgyerekes édesanya az élményeit. A stand-up és a slam poetry elemeivel is játszó előadás a színésznő, valamint a rendező, Bakonyvári Krisztina és az író-dramaturg, Róbert Júlia történeteiből állt össze. A személyes sztorik és a kislakásnyi színházi tér teremti meg azt az intim közeget, amelyben a nézők is könnyen kapcsolódhatnak az anyaság tabutémáihoz.

Az évad végi utolsó előadásokat két irányban is kinyitja a MáSzínház, akiktől messze nem idegen az interaktivitás és a nézőkkel folytatott párbeszéd.

Az anyaság titkos, eufórikus pillanatai, és a tabusított árnyoldalai – beszélgetés és nézői sztori-gyűjtés a MáSzínházban Forrás: MáSzínház

Június 3-án az előadás után moderált beszélgetésre várják az aznap esti nézőket és a korábbi látogatókat is. A beszélgetést Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-főszerkesztője vezeti. A beszélgetésben részt vesznek a nézők mellett ketten az alkotók közül, Bakonyvári Krisztina és Huzella Júlia, valamint meghívott vendégként Karlócai Bea, négy gyermekes édesanyja, újságíró, mentálhigiénés segítő és képződő szülő-csecsemő konzulens.

A június 5-i, idei utolsó előadásig pedig várják kismamák történeteit. Sok, az előadásban elhangzókhoz hasonló, olykor fájdalmas, nehéz, keserédes, humoros és eufórikus élmény is kapcsolódik az anyasághoz – ami még mindig sokszor tabu, és elmesélésre érdemes. A név nélkül megírt sztorikból a nyár folyamán készítenek egy kisfilmet, hogy a megosztás útján oldódhassanak a tabuk. És jobb és teljesebb lehessen az anyaság-élmény.

A hétvégi előadásokra jegyet váltani a MáSzínház honlapján lehet, a moderált beszélgetésre regisztrálni, és személyes történetet megosztani pedig itt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.