Így tér vissza súlyos betegsége után a filmvászonra Kulka János

Kulka János film kultúra mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Visszatérnek a vérszomjas dinoszauruszok és a cumi minyonok, egy Star Wars-legenda sorozatba költözik, Elvis életre kel, és egy magyar színészlegenda különleges szerepben látható. Összegyűjtöttük június legígéretesebb bemutatóit.

Jurassic World Világuralom (Jurassic World Dominion)

hazai mozis premier: 06.09.

A dinoszauruszok visszatérnek, sőt világuralomra törnek, de nem csak őket üdvözölhetjük régi ismerősként az új Jurassic-filmben. Az újkori trilógia záródarabjában ugyanis újra felbukkannak a legelső Jurassic Park főhősei, azaz Sam Neill, Jeff Goldblum és Laura Dern is, így igazi csúcstalálkozóra van kilátás minden szinten.

A játszma


hazai mozis premier: 06.09.

2011-ben a magyar filmgyártás egyik üde színfoltját jelentette A vizsga: kis költségvetésből, de annál invenciózusabban és kreatívabban készülő, az 1950-es évek fullasztó világába kalauzoló, itthon szokatlan műfajt választó, végig feszült kémthrillert tett le az asztalra a rendező Bergendy Péter és a forgatókönyvíró Köbli Norbert. Most megérkezett a folytatás, aminek külön érdekessége, hogy visszatér benne a főszereplő Nagy Zsolt mellett, súlyos betegsége után Kulka János is.

Obi-Wan Kenobi (Obi-Wan Kenobi) 1. évad


hazai netes premier: 06.14. (Disney+)

Lassan már annyi netes streamingszolgáltató lesz elérhető hazánkban is, hogy a bőség zavarával küzdünk, hisz a Netflix, az HBO Max és társaik mellé júniusban megérkezik a Disney+ is, rajta a Marvel és a Star Wars tartalmaival is. Star Wars fronton pedig a legfőbb esemény manapság az Obi-Wan sorozat, ami Ewan McGregor főszereplésével mutatja meg, mit csinált a jó öreg jedimester aközben, hogy a felnövő Luke Skywalkerre vigyázott a Tatuin bolygón.

Elvis (Elvis)


hazai mozis premier: 06.23.

Baz Luhrmann a kortárs mozi egyik legeredetibb, sajátosan színes stílusú alkotója olyan filmekkel, mint a Rómeó és Júlia, a Moulin Rouge!, vagy A nagy Gatsby. Ha ő készít életrajzi filmet a rockandroll valaha volt legnagyobb csillagáról és a popkultúra igazi legendájáról, az bizony esemény, Elvis menedzserének szerepében pedig még Tom Hanks is feltűnik az alkotásban.

Minyonok 2.: Gru színre lép (Minions: The Rise of Gru)


hazai mozis premier: 06.30.

Először a Gru-filmekben ismertük meg őket, mint a titokban jólelkű szupergonosz ügyefogyott segítőit. Aztán annyira népszerűvé váltak, hogy kaptak egy saját mozifilmet, egy eredettörténetet is. Most ismét itt vannak a minyonok, akikről ezúttal azt tudhatjuk meg, miként hozta őket össze az élet az akkor még kissrác Gruval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.