A kormány bejelentette: meghosszabbítja a benzin- és az élelmiszerárstopot is

Forrás: Facebook/Orbán Viktor -
bejelentés hosszabbítás benzinárstop élelmiszerárstop Orbán Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az élelmiszer- és a benzinárstopot október 1-jéig, a hitelmoratóriumot és a kamatstopot december 31-ig meghosszabbítja a kormány - közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Facebook-oldalán.

Orbán Viktor miniszterelnök január 12-én jelentette be, hogy több élelmiszer árát azon az áron rögzítik, ahol előző év október 15-én állt.

A rendeletből kiderült, hogy ezek a termékek a kristálycukor (fehér cukor), a búzafinomliszt BL 55, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva), a csirkemell, a csirke far-hát, (hát egyben, vagy külön far és szárnyvég (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva), illetve ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8 tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej.

Orbán Viktor, egyeztetés, V4 Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig tavaly novemberben jelentette be a Kormányinfón, hogy november 15-től 480 forintos felső határral rögzítik literenként az üzemanyagárat. Azóta kétszer döntöttek a hosszabbításról, a mostani a harmadik, amely szerint az élelmiszer- és a benzinárstopot október 1-jéig, valamint a hitelmoratóriumot és a kamatstopot december 31-ig hosszabbítja meg a kormány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.