Dráma Siófokon: több embert mentettek ki a Balatonból

Forrás: Police.hu -
baleset Balaton
Ahogy a nyári szezon elindult, a vízimentők tennivalói is megszaporodtak a magyar tengernél.

2022. június 1-jén 13 óra körül az Aranypart előtti vízterületen járőröző vízirendőrök egy kormánytörés miatt mozgásképtelenné vált vitorlásra lettek figyelmesek, melynek két utasa a segítségüket kérte. A járművet végül épségben a siófoki kikötőbe vontatták, személyi sérülés szerencsére nem történt.

A kép illusztráció. Forrás: Police.hu

Az egyenruhások két órával később a Balatonfűzfő előtti vízterületen észleltek egy elektromos szörföst, aki az erős szél miatt képtelen volt kijutni a tóból, ezért a rend őrei járművével együtt szolgálati hajójukra emelték, majd visszavitték őt a partra – írja a police.hu.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.