Cápát láthattak a horvát tengerparton: táplálékot keresett

Forrás: Photononstop/Roberto Rinaldi -
Adria Horvátország Cápa tengerpart
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cápát láttak a horvátországi Sibenik-Knin megyében található Pirovac település partjainál. A szakértők úgy vélik, élelmet keresett.

A szakértők nem tudták teljes biztonsággal megállapítani, de valószínűnek tartják, hogy egy kékcápa látható a hozzájuk került felvételen. A kékcápa kifejlett példánya több méter hosszúra is megnőhet, és úgy tudni, ennek a fajtának a legjobb a szaglása. A vérszagot akár több száz méterről is képes megérezni.

Illusztráció Forrás: Photononstop/Roberto Rinaldi

A cépaszakértők úgy vélik, igen ritkán fordul elő, hogy a kékcápa ilyen közel merészkedik a parthoz. Ha ezt mégis megteszi, az vagy azért van, mert élelmet keres, vagy azért, mert igyekszik megszabadulni a parazitáktól.

Az Adriai-tengerben 29 féle cápafaj él, köztük a kékcápa, amelyet veszélyeztetett fajként tartanak számon - írja a Szabad Magyar Szó.

Korábban egy körülbelül négy és fél méteres fehér cápa tépett szét egy fürdőzőt Little Bay előváros strandjánál, és Ausztráliában is előfordulnak brutális cápatámadások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.