Hajszát indítottak a szurkolók Benedek Tibor emlékének meggyalázója után

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Benedek Tibor hajtóvadászat emlék rongálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy mi is megírtuk, valaki meggyalázta a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról, Benedek Tiborról készült köztéri képet. A tettes ellen valóságos hajtóvadászat indult Újpesten.

Egy ismeretlen elkövető egy hímvesszőt rajzolt a két éve, 2020. június 18-án elhunyt legendás vízilabdázót ábrázoló köztéri festményre. Budapest IV. kerületében hatalmas a felháborodás, és azóta elszántan keresik a tettest.

Benedek Tibor, minden idők egyik legjobb magyar vízilabdázója Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Minden graffitisnek egyedi stílusa van, ami alapján be lehet őket azonosítani. Körbekérdezünk, és remélem, megtaláljuk a pasast. Elbeszélgetünk majd vele, hogy ez az akciója túlment a jópofaság, a vicc határán" – mondta az egyik újpesti ultracsoport neve elhallgatását kérő vezetője a Blikknek.

"Elborult elme kell ahhoz, hogy bárki is ilyet tegyen, egy legendás, kiváló sportoló emlékét gyalázta meg. Nem tudom, van-e a közelben térfigyelő kamera. A héten kimegyünk és kijavítjuk a rongálást, akkor majd körbenézünk, s eldöntjük, érdemes-e rendőrségi feljelentést tenni" - tette hozzá Szabó Balázs, az újpesti önkormányzat képviselője.

"Mi értelme van egy ilyen rongálásnak? Azt gondolnánk, a Tibihez hasonló ikonokkal ilyen nem eshet meg, de látjuk, az emberek nem mindig gondolkodnak" - mondta az ugyancsak háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.