Kiderült, mikor érkezik a hidegfront, milyen hatása lesz és meddig marad

hidegfront kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hőség veszélye miatt első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetéseket is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat. Néhol még késő estére is csak 30 fokig csökken a hőmérséklet. Hamarosan azonban érkezik a hidegfront. 

"Péntek este, vagy szombaton egy hidegfront éri el az országot. A hőmérsékleten ennek némi nyoma inkább csak a Dunántúlon lesz, az ország keleti felén marad a hőség. A front mentén szélerősödésre, növekvő csapadékhajlamra kell készülni. A nagytérségi helyzetképen annyi változik az előző napokhoz képest, hogy a nyugatra lévő ciklon hidegfrontja eléri a Kárpát-medencét. Ez a front főként a Dunántúlra hoz majd hűvösebb léghullámokat, keleten szinten észrevétlen lesz hőmérséklet szempontjából, de a záporok, zivatarok kialakulási esélyi megnőnek. (...) A legfrissebb valószínűségi előrejelzések szerint a jövő hét közepén fokozatosan egyre hűvösebb légtömegek érkeznek a Kárpát-medencébe, aminek hatására jórészt mindenütt mérséklődik majd a hőség. Az előrejelzés bizonytalansága továbbra is magas, de a modellfuttatások átlaga csökkenő tendenciát mutat. A csapadék terén is elkezdett „mocorogni" a fáklya-diagram, azaz nő a csapadékhajlam is (ami záporok, zivatarok formájában érkezik)" - írta az OMSZ a közösségi oldalán.

Érkezik a hidegfront Forrás: omsz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.