Megrázó részletek a berlini halálos gázolásról: egy tanárnő vesztette életét

Forrás: AFP/Odd Andersen -
merénylet Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy tanárnő életét vesztette a szerdai berlini gázolásban. Mint megírtuk, gyalogosok közé hajtott egy jármű Berlinben.

Ahogy megírtuk, az eset Berlin nyugati részének központjában történt egy bevásárlónegyedben. A beszámolók szerint a jármű felhajtott a járdára, több embert elgázolt, aztán visszatért az úttestre, majd nagyjából 100 méter után ismét a járdára hajtott és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg.

Rescue workers help an injured person at the site where one person was killed and eight injured when a car drove into a group of people in central Berlin, on June 8, 2022. - A police spokeswoman said the driver was detained at the scene after the car ploughed into a shop front in a busy shopping street in Charlottenburg district. It was not clear whether the crash was intentional. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) Forrás: AFP/Odd Andersen

A támadásban meghalt egy tanárnő, aki éppen osztálykiránduláson volt középiskolás diákjaival. 14 diák és egy másik tanár is megsérült a merényletben, súlyos sérültek is vannak.

A merénylőt a helyszínen elfogták, majd nyilvánossára hozták, hogy egy 29 éves német-örmény állampolgár volt az elkövető, aki mentálisan sérült lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.