Milák Kristóf és Kenderesi Tamás is döntőt úszik ma este 200 pillangón

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Milák Kristóf vizes vb döntő Kenderesi Tamás 200 pillangó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma este háromnegyed 7-kor Milák Kristófnak és Kenderesi Tamásnak is szurkolhatunk a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, a 200 métese pillangóúszás döntőjében.

Milák, a szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, világcsúcstartója a délelőtti előfutamban tartalékolva is több mint fél másodperccel volt gyorsabb, mint az összesítésben második helyen egyéni csúcsot úszó svájci Noé Ponti. Ezek után az elődöntőben sem volt kérdéses a sikere, ráadásul üzent is riválisoknak, ugyanis az 1:52.39 perces ideje minden idők kilencedik legjobb úszása ebben a számban.

Milák Kristóf Fotó: Csudai Sándor - Origo

A riói olimpián 2016-ban ebben a számban szerzett bronzérmével berobbanó Kenderesi délelőtt inkább magára figyelt, mintsem a véleménye szerint a puskaport kissé korán ellövő vetélytársaira, de az 1:55.01 így is a nyolcadik idő volt. Kenderesi ezúttal is a frászt hozta a nézőkre, mivel 150 méternél még jó két testhossz volt a hátránya, ekkor azonban elképesztő hajrába kezdett és 29.05 másodperces utolsó ötvennel - Milák hajrája 29.57 volt - a harmadik helyre jött fel. Az 1:54.79 perces eredmény idei legjobbja, amivel hatodikként került a fináléba.

A szám döntőjét kedden 18.54-kor rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.