Nem lesz köszönet abban, ami jön: riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Forrás: Mudra László - Origo -
meteorológia vihar időjárás meteorológiai szolgálat riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pénteki viharok után vasárnap este is heves zivatarok várhatók: elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, hatalmas pusztítást végzett a vihar Vas megyében. Volt, ahol dió nagyságú jég hullott az égből, máshol tetőket bontott meg és fákat döntött ki a szombati vihar: a tűzoltók csaknem száz riasztást kaptak.

Zivatarveszély miatt vasárnapra elsőfokú, citromsárga riasztástadott ki a meteorológiai szolgálat -írja a katasztrófavédelem.

Az érintett területeken az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Mint írják, délután a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket néhol rövid idő alatt 20-30 mm csapadék, kisméretű jég, valamint ~50-70 km/h-s szél kísérhet.

Forrás: Mudra László - Origo

Estétől, késő estétől elsősorban a Nyugat-Dunántúlon várhatóak zivatarok, valamint a Dunántúl keleti részein és a középső országrészben is lehet dörgés, villámlás. A meteorológiai szolgálat ezeken a területeken is erős, viharos széllökésekre és jégesőre figyelmeztet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.