A motoros és az autós is szabálytalanul akart előzni, súlyos ütközés lett belőle

autós baleset Magyar Közút Nonprofit Zrt. motoros
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június 29-én kora délután az M0-s autóúton Maglód térségében üzemeltetési munkálatokat végzett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az egyik forgalomfigyelő kamerájuk vérfagyasztó jelenetet rögzített.

A felvételen látszik, hogy egy motoros a forgalomtól elzárt területen vág át, hogy megelőzze a hosszú autósort. Szerencsétlenségére azonban egy autós ugyanígy gondolkodott, és ő is szabálytalanul akarta kielőzni a sort, aminek ütközés lett a vége. Az autós belökte a motorost a kamionok sávjába, és csupán a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.

"A hasonló esetek elkerülése érdekében kérjük, hogy a motorosok csak az álló kocsisorok esetében haladjanak balról, jobbról, középen a járművek mellett. De akkor is óvatosan, megfelelő sebességet választva tegyék ezt meg és figyeljenek az autósokra, győződjenek meg róla, hogy biztonságosan el tudnak haladni mellettük" - kéri a Magyar Közút, hozzátéve, hogy mindenki csak olyan helyen haladjon, ahol azt szabályosan megtehetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.