Akkorát ment az EFOTT, mintha sosem lett volna COVID

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
EFOTT látogató fesztivál rekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annyian buliztak az egyetemisták fesztiválján, mint utoljára 2019-ben, jelentősen meghaladva ezzel a 2021-es év számait. Mindezért olyan sztárok voltak a "felelősek", mint Akon, John Newman, Regard, Riton, a Halott Pénz vagy a Wellhello. 83 és 17 éves fellépője is volt a fesztiválnak, melynek nyitónapján látogatói rekord is született

„Jelentősen növeltük a látogatószámunkat az idei EFOTT-on a tavalyihoz képest. Külön öröm számunkra, hogy mindez jórészt a hetijegyeseinknek köszönhető, ugyanis kétszer annyian döntöttek úgy, hogy egész héten velünk tartanak, mint 2021-ben. A vásárlási szokások azonban jelentősen megváltoztak a járvány miatt, a jegyek többsége az utolsó pillanatban kelt el, mely trend az egyetemi rendezvényeken is látszódik: sokan akkor köteleződnek el, amikor már látszik, hogy tényleg szuper lesz a rendezvény" – fogalmaz Budai Marcell, az EFOTT sajtófőnöke.

A Velencei-tónál július 13-17. között megrendezett fesztivál rögtön az első napon látogatói rekorddal indult, és a zárónap is rendkívül erős volt. „Sosem voltak még olyan sokan EFOTT nyitónapon, mint idén, mely annak az egyszerű húzásnak köszönhető, hogy a magyar fiatal fellépőket tettük fel a nagyszínpadra, T. Danny, Dzsúdló, BSW és Metzker Viktória pedig hatalmas sikert aratott az egyetemi ifjúság körében" – mondja Budai Marcell.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Emlékezetes marad Korda György és Balázs Klári fellépése is, a 83 éves művész a fesztivál legidősebb sztárjaként töltötte meg a koncert-arénát – közte, és a legfiatalabb fellépő, a 17 éves ALEE között éppen 66 év van. Akon, John Newman, Regard, Riton fellépése is sok érdeklődőt vonzott, a legtöbben pedig a Halott Pénz koncertjére gyűltek össze a nagyszínpad körül.

A fesztivál minden nap helyszíni kutatásban mérte fel a látogatók véleményét az eseményről, melynek köszönhetően a szervezők a rendezvény alatt is igyekeztek reagálni a vendégek igényeire. A kutatásból az is kiderült, hogy az EFOTT továbbra is az egyetemisták körében a legnépszerűbb, ezért is arathatott nagy sikert az egyetemi mindennapokat, intézményeket bemutató újdonság, az UNIverzum: a látogatók 85 százaléka emelte ki az EFOTT nappali programjait. A kutatás megerősítette, hogy az EFOTT továbbra is méltó a legsportosabb fesztivál névre, ugyanis a beköltözők harmada sportolt valamit a fesztiválon töltött idő alatt.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A sukorói szabadstrand, mint helyszín tökéletesre vizsgázott, és ismét bebizonyosodott: a Velencei-tó Magyarország egyik legjobb, legdinamikusabban fejlődő turisztikai célpontja a magyar fiatalok és a családok számára. A fesztiválstrandra ellátogatók 80 százaléka megfelelőnek találta a vízminőséget is. A fesztivál sikeresen megmozdította a Velencei-tó környékét is: minden tizedik vendég valamelyik tókörnyéki településről érkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.