Hosszú betegség után 38 évesen elhunyt a magyar művész

Eger halál színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egri színház 38 éves dramaturgja, Blaskó-Saárossy Zsófia elhunyt.

Az egri színházban dramaturgként dolgozó Blaskó-Saárossy Zsófia 38 évesen életét vesztette. A színház a Facebookon búcsúztatta a művészt, aki hosszú ideig küzdött a betegség ellen, ami végül elragadta.

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett kolléganőnk, Blaskó-Saárossy Zsófia, a támadó betegséggel szemben megnyert sok csata után végül ma hajnalban, 38 éves korában elhunyt. Zsófi rendezőasszisztensként, dramaturgként dolgozott a Gárdonyi Géza Színházban, életét a meseírás, a rajz, a meseillusztráció tette teljessé. A teátrum 2018-ban mutatta be A csodatükör című mesejátékát. Színes, vidám, egyedi világot teremtő illusztrációival gyerekdarabok plakátjain, s műsorfüzetekben is találkozhattunk. Önálló kiállítását Mesevilág címmel 2019-ben láthatta az egri, 2020-ban a szentendrei közönség. Drága Zsófi, nyugodj békében" - írták a bejegyzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.