Elfogták a budapesti rablót, aki idős nők nyakából tépte ki az ékszereket

Forrás: Shutterstock -
rabló ékszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idős nők nyakláncait tépte ki a gyanú szerint egy férfi, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették.

A fővárosi rendőrök nyomozást indítottak három nyaklánckitépés ügyében, melyeket idén márciusban és júniusban követtek el Újlipótvárosban. Az elkövető mindhárom alkalommal az éppen hazaérkező idős asszonyokat támadta meg a társasház lépcsőházában, vagy liftjében. Két idős asszony nyakláncát kitépte a nyakukból, majd a zsákmánnyal elfutott, a harmadik nőt azonban cselekménye közben meg is lökte - írja a Police.hu.

A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a három bűncselekményt ugyanaz a férfi követte el; kiderítették azt is, hogy a tettes áldozatait egy XIII. kerületi piacon szemelte ki.

A XIII. Kerületi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja 2022. július 2-án 10 óra 15 perckor ellenőrizte a Lehel téri vásárcsarnokot, ahol felismerték és elfogták a bűncselekményekkel gyanúsítható 49 éves B. Zsoltot.

A férfit rablás és kétrendbeli lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.