Július 31-ig vár a Művészetek Völgye: zseniális koncertekkel és színes programokkal várják a látogatókat

programok 2022 koncert fellépés Művészetek Völgye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felénél jár az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a július 31-ig tartó Művészetek Völgye. Félidőre a fesztivál átlépte a 60.000 jegyvásárlót, akiket még olyan koncertek várnak, mint az Aurevoir, a Bagossy Brothers Company, a Carson Coma vagy a Vad Fruttik, de a következő öt napban is újcirkuszi produkciók, komolyzene, hajnalig tartó táncház, színes vásári forgatag, kortárs irodalmi produkciók közül válogathatnak a látogatók.

31. alkalommal rajtolt el a Művészetek Völgye, amely idén is három településen, Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön, 40 programhelyszínen, kétezernél is több programmal csábítja a fesztiválozókat. A Völgy első öt napján többször tehették ki a megtelt táblát a Színház Színpad, a Cirque du Tókert, a Petőfi Udvar, a Világzenei Udvar és a Hagyományok Háza FolkUdvar programjaira is, de népszerűek az alkotó foglalkozások, a zenés-, verses-, énekes-, színházi- improvizációk, filmes és irodalmi programok is. A következő öt napban többek közt a Panoráma Színpadon játszik az Aurevoir, a Bagossy Brothers Company, a Carson Coma, az Elefánt, az Esti Kornél, a Margaret Island, a 30Y, a Szabó Balázs Bandája és az idén 30 éves Parno Graszt is, a Kőbánya Udvarába érkezik a Kiscsillag, a Middlemist Red, a Konyha, a Subtones és a Lóci Játszik, a Petőfi Udvarba a Jazzbois, Petruska és Lill Frakk érkezik, a Harcsa Veronika Udvarban fellép a Karaván Família, a Mörk, a Mius és a Gyémánt Bálint Trió is. A Cirque du Tókertben többek közt láthatjuk még a Recirquel My Land c. előadását, a Danubia Zenekart, a Firebirds és az Operaház produkcióját is.

Kapolcs Főterén a fesztivál végéig meg lehet tekinteni a magyar street art egyik legismertebb művésze, Void alkotását is, aki egy monumentális kapura készítette el A város arca c. alkotását. A műre a Völgy végéig licitálni is lehet, a befolyt összegből az Országút Magazin és a fesztivál a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház gyermekrészlegét támogatja. Licitálni az Axioart portálon lehet.

A fesztiválon ingyenes Csigabusz közlekedik a három település között, idén újdonságként pedig esténként Veszprémbe és Tapolcára is el lehet jutni az ingyenes járatokkal, így a látogatók ott is megszállhatnak, és biztosítva van számukra a kényelmes hazajutás éjszaka is. A Művészetek Völgyébe a MÁV és a Volánbusz járataival 50% kedvezménnyel lehet eljutni.
A programokat IDE KATTINTVA lehet böngészni, vagy a Művészetek Völgye saját mobilapplikációjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.