Felborult egy hajó a Balatonon: öt embert kellett kimenteni

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
Kékszalag mentés Kékszalag Raiffeisen Nagydíj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken 01.30 körül a tihanyi kikötőnél felborult az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon szereplő Szamuráj Jack, az ötfős legénységet a vízimentők kimentették, senkinek sem esett baja. A tókerülő vitorlásverseny szervezőinek tájékoztatása szerint a vízbe borult hajóról telefonon kértek mentést.

Hajnal 2 óráig 39 hajó teljesítette a csütörtök 9 órakor rajtolt viadalt, míg 317-en fordultak már meg a keszthelyi bójánál, és folyamatosan érkeznek újabbak.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A Józsa Márton kormányozta Raiffeisen Fifty-Fifty rekordidővel, 7 óra 13 perc 21 másodperccel nyert. Második helyen a Team Kaáli, harmadikon a Prospex Delta ért célba.

A Fifty-Fifty - egy kétárbócos magyar fejlesztésű katamarán - a saját maga által 2014-ben felállított 7 óra 13 perc 57 másodperces pályacsúcsot döntötte meg 36 másodperccel. Józsa Márton hajója harmadik győzelmét aratta a verseny történetében 2012 és 2014 után.

A szervezők tájékoztatása szerint 516 hajó nevezett idén a tókerülő versenyre, fedélzetükön több mint 2500 vitorlázóval.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg.
A hajósokra a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres út vár, a balatonfüredi rajt után Balatonkenese, Siófok és a tihanyi szoros érintésével haladnak, és Keszthelynél fordulva térnek vissza Balatonfüredre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.