Többmillió forintot csalt ki ismerősétől egy máriapócsi férfi

átverés rendőrség letartóztatás lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szabolcsi nyomozók őrizetbe vették a gyanúsítottakat.

A 41 éves máriapócsi férfi, H. J. 2021 nyarán felkereste építőipari tevékenységet folytató barátját azzal a kéréssel, hogy segítsen ismerősének, egy 32 éves dombrádi férfinak, L. R.-nek újonnan indított vállalkozását eredményessé tenni.

A férfinek sikerült meggyőznie a barátját, így az L. R.-t a pártfogásába vette. A 32 éves férfi hónapokon át kért és kapott különböző jogcímen milliós összegeket a pártfogójától, amelyeket állítása szerint az általa folytatott építőipari tevékenységbe fektetett. Az ígért visszafizetést és plusz részesedést az elvégzett munkák kifizetéséhez kötötte, de egyetlen alkalommal sem teljesítette.

A nyomozás adatai szerint H. J. és L. R. jogtalan haszonszerzési célból szándékosan tévesztették meg ismerősüket valótlan üzleti befektetés ígéretével. Visszafizetési szándékuk egyáltalán nem volt, kizárólag arra törekedtek, hogy minél több pénzt szerezzenek tőle. Az átvett pénzösszegekből mindketten részesültek, és azokat saját megélhetésükre fordították.

A szabolcsi nyomozók H. J.-t az M3-as autópálya mátészalkai lehajtójánál fogták el 2022. június 30-án: az általa vezetett személygépkocsiból hétmillió forintot foglaltak le, amely összeg szintén a tévedésbe ejtett baráttól származott. Társát, L. R.-t elfogatóparancs alapján Nyíregyházán fogták el a rendőrök 2022. július 5-én.

A rendőrség mindkét gyanúsítottat a kihallgatásuk után őrizetbe vette, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A lakóhelyeiken kutatást tartottak, és a bizonyítási eszközök mellett – a vagyonvisszaszerzés keretében – lefoglaltak közel tízmillió forint összegű készpénzt, egy Audi A6-os személygépkocsit, ékszereket és karórát.

A büntetőeljárás jelenlegi adatai szerint az okozott kár összege meghaladhatja akár a százmillió forintot is – adta hírül a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.