Zacher Gábor szomorú hírt közölt: biztos, hogy hamarosan újra kötelező lesz a maszk

Fotó: Polyak Attila/Origo -
Maszk Zacher Gábor koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zacher Gábor július közepén esett át a koronavíruson a járvány kezdete óta először.

Zacher Gábor elkapta a koronavírust, a járvány kezdete óta előszö. Szerinte saját példája is azt bizonyítja, hogy a jelenleg hazánkban fertőző omikron BA5 variánsa gyorsabban terjed.

Fotó: Polyak Attila/Origo

"Épp indultam volna a kórházba, de hamar világossá vált, hogy a következő pár napban nem vehetem fel a munkát. Négy oltáson már túl vagyok, így csupán enyhe tünetek jelentkeztek, leginkább csak az orrom folyt. Lecsurgattam magamnak egy antitest-terápiát, aminek köszönhetően másnapra már alig éreztem valamit, harmadnapra pedig konkrétan semmi bajom nem volt" - mondta az Indexnek Zacher. Hozzátette, ez nem okoz olyan súlyos megbetegedést, mint a korábbiak, ez abból is látszik, hogy a fertőzöttek számával arányosan nem nő a kórházi betegek száma. Ugyanakkor úgy véli, hogy amíg a világ egyes részein 10 százalék alatti az átoltottság, addig bármikor felbukkanhat egy veszélyesebb variáns. Elmondta, zárt térben a maszkviselés ismét nagyon fontos lenne, és úgy gondolja, hamarosan be is fogják vezetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.