Börtönbe kerülhetnek a Balatonba fulladt két és fél éves kislány szülei

Forrás: shutterstock -
börtön kislány fulladás Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megfulladt egy két és fél éves kislány valamint annak kutyája a Balatonban. A szülei börtönbe kerülhetnek.

A szüleivel ment a tóba a két és fél éves kislány, édesapja egy pillanatra elengedte a matracot, édesanyja pedig az iszapban ragadt, így következhetett be a tragédia. A baleset idején másodfokú viharjelzés volt érvényben, a szél fújhatta be a kislányt. Keresésében a strandolók is részt vettek, egymásba kapaszkodva próbáltak segíteni a mentőegység dolgozóinak. Másfél óra alatt találták meg a gyerek testét, újraéleszteni már nem tudták.

A két és fél éves kislányt másfél óra alatt találták meg, de megmenteni már nem tudták - Képünk illusztráció Forrás: shutterstock

A háromtagú család Csehországból érkezett a Balatonhoz. A kislányon nem volt sem karúszó, sem mentőmellény. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz. "Ha ez a minősítés marad, ez 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető" - mondta a Tényeknek a szakember. A körülmények sok mindent befolyásolhatnak. "Viharjelzés ellenére bent voltak. Vajon éppen indultak volna kifelé, vagy éppen indultak volna befelé?" - kezdte sorolni a megválaszolandó kérdéseket a szakértő. Érhették az apát olyan külső behatások, ami miatt el kellett engednie a matracot, és ha így volt, akkor ez a gyanúsítás sem tudja megállni a helyét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.