Fontos: Az MVM Next erre hívja fel ügyfelei figyelmét

Forrás: MTI/Oláh Tibor -
fontos MVM MTI rezsicsökkentés MVM Next
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. automatikusan jóváírja a különbözetet azoknak a felhasználónak, akik augusztusban nem csak rezsicsökkentett áron tudta feltölteni előre fizetős árammérőjét. Továbbá péntektől minden előre fizetős mérőt használó ügyfelének egységes elszámolási módot biztosít - tájékoztatták az MTI-t.

Az előre fizetős árammérők esetén alkalmazott, napokra kiszámolt elszámolási mód megszűnt, a továbbiakban az MVM Next a földgázügyfeleknél már érvényben lévő rendszer mintájára, egységes elszámolási módot biztosít - közölte a vállalat.

Az előre fizetős mérők feltöltését a 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. közötti időszakban áramban 2523 kWh feltöltés mennyiségig a kedvezményes rezsicsökkentett, ezen szint felett pedig lakossági piaci áron fogja elszámolni az MVM Next minden ügyfelénél.

Azok a feltöltőkártyás ügyfelek, akik augusztusban nem csak rezsicsökkentett áron tudtak áramot vásárolni, visszamenőleg automatikusan jóváírásban részesülnek. A korábbi számlákat a társaság érvényteleníti, és az új elszámolási mód szerint újra kiállítja.

Illusztráció Forrás: MTI/Oláh Tibor

Az MVM Next régi ügyfelei esetében a piaci ár és a rezsicsökkentett ár különbözete a folyószámlájukra érkezik majd, így a túlfizetést későbbi töltés esetén fel tudják használni.

Azoknak az ügyfeleknek, akiknek tavaly még az Elmű-Émász volt az áramszolgáltatója, a társaság szeptemberben egy feltöltőkódot generál, amelyet elküld az ügyfélnek, ez pedig egy tetszőleges későbbi időpontban lesz felhasználható.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a rezsicsökkentés továbbra is minden magyar háztartás számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig. Az azt meghaladó fogyasztás elszámolása lakossági piaci áron történik, amely a világpiaci árhoz képest jóval kedvezőbb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.