Késsel a kezében fenyegette az embereket egy fiatal Újbudán

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
agresszió fenyegetés randalírozás kés rongálás Újbuda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 24 éves fiatal pár hónappal ezelőtt üvöltözve garázdálkodott a XI. kerületben, ahol egy lány ismerősét késsel dobta meg, parkoló autókat rongált meg, majd egy sofőrt is megfenyegetett, miután letépte a rendszámtábláját.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 2022. március 27-én egy XI. kerületi lakásban kokainozott, majd agresszív lett. A nála tartózkodó lány ezért elhagyta a lakást, a férfi azonban először üvöltözni kezdett, majd kihajított egy kést a lány után az ablakon, ami a járdára esett. Ezután a telefonját is utána hajította.

Ezt követően a vádlott az utcára ment, ahol felmászott egy parkoló autóra, aminek a tetején ugrálni kezdett. Ezt a műveletet két másik autóval is megismételte, ezzel összesen 450.000 forint kárt okozott.

A vádlott az Ulászló utcában az úttesten gyalogolva folytatta útját, és mivel egy autós nem tudta őt kikerülni, röviden rádudált. A férfi erre ismét agresszív lett, és elkezdett késsel fenyegetőzni, majd letépte az autó rendszámát. Ezt a Kosztolányi Dezső téri villamosmegállóban eldobta, és felszállt az egyik villamosra. A rendőrök ezután tartóztatták le.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 24 éves férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, több rendbeli rongálás, illetve garázdaság vétségével, valamint kábítószer- birtoklás vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.