szennyvíz koncentráció koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megfordult a trend, ismét enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján szerdán.

A korábbi hetekben tapasztalt csökkenés után ismét enyhén emelkedett a 36. héten a szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja. Emelkedő a tendencia a Budapest környéki agglomerációs települések - Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta - közös mintájában, valamint Debrecenben, Győrben, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen - írták.

Forrás: https://nnk.gov.hu/

Hozzátették: a mintavételi helyek többségét stagnáló tendencia jellemzi, de Kaposváron és Nyíregyházán csökkenést mértek.
A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi helyszínen az emelkedett, míg három városban - Nyíregyházán, Kecskeméten és Kaposváron - a mérsékelt kategóriába esik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.